Förpackningar & trycksaker

Digipak

Digipak-4-sidig_ljudbokDigipak är samlingsnamnet på den lite exklusivare förpackningstypen för tryckta CD, DVD och Blu-ray. Den består av en förpackning i hård kartong med fyrfärgstryckt omslag, tillsammans med en skivhållare av plast som sitter fastlimmad på förpackningens insida. Digipak kan tryckas i flera olika varianter med allt från fyra till tio sidor.

Digipak kan tillverkas med en skåra eller ficka för booklet. Vi trycker även Digipak med flera skivhållare om man vill tillverka ett samlingsalbum eller ha mer utrymme för artwork på själva förpackningen. Önskar du sätta extra prägel på produkten så erbjuds även inslag av guld- eller silverfoliering för att tillföra en extra dimension i kvalitén.

Måtten för Digipak är snarlika de klassiska fodralen för CD och DVD, vilket gör att de passar in utmärkt i samlingshyllan där hemma.

Förpackningen Digipak erbjuds med flera olika efterbehandlingar. De lamineras, UV-lackas, får ett lätt lager offsetlack eller tillverkas med en helt matt finish beroende på kundens önskemål.

DVD Digipak

DVD-digipakDVD Digipak är Digipakalternativet för en DVD. Formatet är anpassat för att efterlikna det traditionella DVD-fodralet i plast, men i övrigt trycks det med samma teknik som en vanlig Digipak i CD-storlek.

DVD Digipak är Digipakalternativet för en DVD. Formatet är anpassat för att efterlikna det traditionella DVD-fodralet i plast, men i övrigt trycks det med samma teknik som en vanlig Digipak i CD-storlek.

Digifile

Digifile-4-sidigDigifile är mycket lik digipak, men saknar delar av plast. Detta gör förpackningen till ett miljövänligt alternativ som fortfarande kan levereras med plats för både skiva och booklet. Digifile finns i flera olika alternativ, med fyra, sex eller åtta sidor.

Då digifile saknar delar av plast blir vikten mycket låg. Istället framställs denna förpackning med skåror för skivor eller booklet. Det är ett bra alternativ för dig som åker på turné utomlands och vill få med så många skivor eller filmer som möjligt under resan, då de tar liten plats och väger lite.

Digifile trycks vanligtvis i fyrfärgstryck och kan få flera olika efterbehandlingar, bland annat UV-lack eller en enklare variant av så kallad offsetlack på omslaget.

Digisleeve

4p_CDS_2Digisleeven kan närmst beskrivas som en korsning mellan två vanliga pappkonvolut som vi förknippar med singel/EP och en Digifile. Istället för att ha en skåra för CD eller booklet har istället Digisleeven två öppningar på sidorna vilket gör att du får plats med både CD och booklet i din förpackning.

Dessutom väger den lite vilket gör att sparar på porto om du distribuerar skivan med Posten.

Digiboks

DigiboksDigiboksen är en mycket exklusiv förpackningslösning som passar utmärkt när man skall tillverka en längre serier med CD-, DVD-, eller Blu-rayskivor. Digiboksen används i dag främst för ljudböcker vilket består av en serie av pressade CD.

Men användningsområdet är större än så. Skall du släppa en samlingsserie med pressade musik-CD eller filmer på DVD så passar Digiboksen utmärkt. Denna förpackning går att UV-lacka, laminera eller också med en miljövänlig vattenbaserad lack för en mattare finish.

Digiboksen krympplastas sedan för att vara i nyskick under sin tid i handeln ända till den når slutkonsumenten.

DVD-fodral

DVD-fodral-transparentDet vanliga DVD-fodralet har standardiserade mått, med 14 mm rygg för att man tydligt skall få plats med produktionens namn och logotyp så att dessa är synliga från DVD-samlingen. DVD-fodralet finns i flera olika varianter, där ett svart fodral med ett så kallat fyrfärgstryckt omslag är vanligast.

Det finns också ett transparent alternativ, då trycker man ofta DVD-omslaget med fyrfärgstryck på båda sidor. När fodralet då är öppnat har man synlig artwork även på insidan och bakom skivan.

Skall du trycka DVD och sälja i handeln så erbjuder vi också cellofanerade produkter. Cellofanering är en typ av inplastning som är vanlig på dessa produkter. Inplastningen garanterar att produkten är ny och skyddar även fodralet under transporter för att produkten skall upplevas som helt ny av slutkunden när den är levererad.

Vi erbjuder också DVD-fodral i många andra färger, bland annat guld, silver och i vitt. Det finns också alternativ som har plats för två skivor om man vill släppa en dubbel-DVD.

Vår avancerade maskinpark sköter all packning så att du får en komplett produkt levererad som möter dina högt ställda krav. Vi använder oss bara av den allra högsta kvalitén på våra DVD-fodral.

Jewelcase

jewelcase-transparentJewelcase är det klassiska fodralet vi alla kopplar ihop med CD-skivan. Denna förpackningslösning har funnits i handeln i över trettio år och består av tre olika komponenter av plast. Tillsammans med ett Jewelcase trycker man alltid en så kallad booklet som kan bestå från två till 36 sidor. Denna kan tryckas helt i fyrfärg, med fyrfärg på omslaget och sedan svart/vitt på inlagan, eller genomgående svart/vitt.

Till Jewelcase kan man välja olika färger på skivhållaren, även kallad tray. Vid användning av en transparent tray kan man då också trycka med fyrfärg på båda sidor av inlay-kortet, det som utgör produktens baksida. Vid val av svart eller vit tray trycker man färg på endast baksidan av detta inlay-kort.

I en CD-booklet kan man ha med alla låttexter till skivan, snygga foton i fyrfärg från studioinspelningen eller senaste konserten. På inlay-kortet står vanligtvis skivans låtar i nummerordning på baksidan, och på kanterna som syns på ryggen av förpackningen brukar artist- och skivnamn stå.

Med vår helautomatiserade maskinpark kan vi erbjuda kunderna det absolut bästa priset till högsta kvalitet då denna säkerställer att produktionen sker snabbt och felfritt. Vi erbjuder alla former av innovativa lösningar för er CD-booklet, för vem säger att en sådan måste vara häftad när den kan korsvikas som ett stort dragspel och bli till en snygg plansch?

Pappkonvolut

pappkonvolutPappkonvolutet har hängt med i branschen så länge det har pressats CD- och DVD-skivor. Pappkonvolutet har en mycket låg vikt, skyddar skivan från repor och smuts och har fyrfärgstryck på fram- och baksida.

Pappfickan trycks bara med tryck på ena sidan, men viks och limmas sedan ihop så att det blir färg på båda sidorna. Detta gör att kostnaden för att trycka pappkonvolut är låg, vilket gör priset är mycket förmånligt.

Vid promotion av ditt band, film eller en ny programvara ni gjort kan därför pappkonvolutet vara att föredra.

Slipcase

Om du skall släppa en samling med CD, DVD eller Blu-Ray kan dessa förpackas i ett så kallat Slipcase. Slipcase kan göras i alla former och storlekar och passar således Jewelcase, Digipak, DVD Digipak och vanliga DVD-fodral med flera.

Slimcase

Slimcase är ett alternativ till CD-singel eller EP-släppet om ni inte önskar använda ett vanligt papperskonvolut, men samtidigt tycker att ett traditionellt jewelcase är för mäktigt. Slimcase bygger på samma koncept som ett jewelcase, men består endast av två plastkomponenter.

Då slimcase är ett tunnare alternativ än jewelcase så finns det ej plats för någon CD-booklet på flera sidor. Däremot får man plats med ett försättsblad med tryck på ena eller båda sidorna, så kallat 4+0 eller 4+4-tryck.

Slimcase är praktisk om man skall transportera skivorna till festivaler eller konserter och sälja i samband med spelningen. De tar liten plats och är stryktåliga varpå du kan ha dem i resväskan eller portföljen. Även om du ska spela utomlands och tar flyget har du möjlighet att ta med många pressade CD i slimcase eftersom totalvikten är låg.