MediaPlant erbjuder kundoptimerade fullservicelösningar för kundens inköp och produktion av digitala- och analoga mediabärare. Våra produkter och tjänster omfattar bl.a. tryck, tillverkning och produktion av CD, DVD och Blu-Ray med tillhörande specialförpackningar.

Från smalfilm till Blu-ray

MediaPlant startade redan 1978 och var då Sveriges första professionella videokopieringslabb. Från början kopierades filmer direkt från 35mm smalfilm till de då existerande hemvideoformaten VCR, Betamax, Video2000 och VHS. Det har sedan dess hunnit bli hundratals miljoner kopior, allt från den första VCR-videofilmen Blåst på tjugo miljoner till de senaste storfilmerna på DVD och Blu-Ray.

Volymerna var till en början mycket blygsamma för de olika formaten men med tiden vann VHS-formatet slaget om hemvideomarknaden. Vi var fram till VHS:ens död, den största svenska videokopieraren och under videons glansdagar producerades ca: 4,5 miljoner kassetter per år. Som största titel kan nämnas ”Titanic” med 475.000 ex, allt kopierat i realtid och några av våra kunder var: Egmont/Nordisk Film, Sandrew Metronome, Warner Home Video, Paramount Pictures och Universal Pictures.

One stop shop

2001 förvärvades konkursboet efter Ljudkopia/Polyvox AB. Kompetens- och utrustning för replikering av digitala media stärkte nu bolaget inför framtiden. Företaget flyttade till nya specialanpassade lokaler i Slagsta utanför Stockholm. Betydande investeringar gjordes för att anpassa flödes- och kapacitetsökningar för att nå maximal produktivitet- och tillverkningskapacitet. MediaPlant blev då Sveriges enda ”One-Stop-Shop” med in-house produktion av CD, DVD och Blu-Ray samt digitala plattformar för ljud och bild.

Lager, logistik och fulfillment

I takt med att kopierings- och replikeringstjänsterna växte under 2000-talet utökades även kringtjänsterna successivt. Plock & pack, lagring, logistik och distribution blev en vanligare del av vårt serviceutbud, och 2008 tog vi steget, efter önskemål från flera av våra kunder, och skapade en renodlad lager och logistik-avdelning.

2009 förvärvades en en modern helsprinklad och ESFR-certifierad betongfastighet i Länna tio minuter söder om Stockholm. Lokalen erbjuder 6000 m2 höglager och väl anpassade utrymmen för Plock & Pack och Fulfillment-tjänster.

2010 förvärvades och införlivades också en fullskalig produktionsavdelning för trycksaksdistribution, med automatiska produktionslinor för adressering, kuvertering, ibladning med mera, och MediaPlant blev därigenom Sveriges enda fullservicecenter för tryckta och optisk media.